Daisypath Anniversary Tickers

Daisypath Anniversary tickers

SECURITY

Thursday, November 11, 2010

Penyanyi Kumpulan Fotograf, Mohd Shamrin Abdul Samad Meninggal Dunia....Innalillahiwainnalillahirrojiun...

Innalillahiwainnalillahirrojiun...Itulah perkataan pertama yang terpacul dari mulut diriku pabila terbaca berita mengenai kembalinya ke rahmatullah vokalis utama Fotograf, Allahyarham Mohd Shamrin Abdul Samad petang semalam. Allahyarham baru berumur 45 tahun dan kepergian Beliau di kala isterinya sedang sarat mengandung...Masya Allah....

Ini menunjukkan bahawasanya Ajal, Maut di tangan Allah SWT dan tidak mengenal sesiapa saja...kalau Allaha mengkehendaki Hambanya untuk pulang ke pangkuan sisinya....maka tidak semestinya orang itu tua atau muda...jika sampai waktunya maka kembalilah dia ke pangkuan Yang Maha Esa....Memang diriku terasa insaf dengan berita2 seperti ini.....Subhanaullah.....Allah Maha Besar....

Takziah diucapkan kepada keluarga Allahyarham dan semoga mereka diberikan ketabahan hati dan jiwa untuk melalui ujian yang getir ini...Insya Allah.....

Rebah ketika bermain bola

Oleh Murshid Eunos
E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel
ZIARAH...sanak-saudara menziarahi jenazah Allahyarham Shamrin di Hospital Pakar Al-Islam Kampung Baru, semalam.
ZIARAH...sanak-saudara menziarahi jenazah Allahyarham Shamrin di Hospital Pakar Al-Islam Kampung Baru, semalam.
JASRIZATUL AKHMAR...isteri Shamrin
JASRIZATUL AKHMAR...isteri Shamrin
KUALA LUMPUR: Penyanyi kumpulan Fotograf, Mohd Shamrin Abdul Samad, 45, meninggal dunia dalam perjalanan ke hospital selepas rebah ketika bermain bola sepak di padang Kelab Sultan Sulaiman, Kampung Baru, pada jam 6.30, petang semalam.
Shamrin yang popular menerusi lagu Di Alam Fana Cinta dan Ke Pintu Kasihmu dikatakan tidak langsung menunjukkan sebarang tanda atau sakit sebelum rebah secara tiba-tiba di tengah padang ketika perlawanan persahabatan berlangsung di antara teman-teman artis.
Menurut rakannya, Shaful Azry Mohd Ariffin, 38, atau lebih dikenali sebagai Riot daripada kumpulan Kool yang berada di tempat kejadian, semuanya berlaku terlalu pantas hingga sukar untuk diingatkan semula.

“Sekitar jam 5.45 petang Shamrin ada mengangkat tangannya seolah-olah menunjukkan tanda dia kepenatan dan meminta pemain lain menggantikannya. Kemudian, dia tunduk seperti hendak membetulkan kasut dan ingin duduk. Namun, tiba-tiba rebah dan terbujur di tengah padang. Saya dan teman-teman yang sedang bermain terus meluru kearahnya.

“Kami lihat dia menggigil dan kemudian tidak sedarkan diri, namun jantungnya masih berdegup. Kami buat pelbagai cara yang termampu untuk menyelamatkannya kerana bimbang mungkin serangan jantung. Namun, semuanya tidak berhasil dan terus mengangkat Shamrin untuk dibawa ke hospital di Kampung Baru.

“Ketika dalam perjalanan ke hospital, wajah dan tubuhnya sudah kebiru-biruan dan ketika itu denyutan jantungnya sudah berhenti,” katanya.

Jenazah Shamrin kemudian dipindahkan ke Hospital Kuala Lumpur untuk bedah siasat.

Selain menyifatkan kejadian yang menimpa sahabatnya itu bagai sukar dipercayai, Riot langsung tidak menyangka pertemuan petang itu yang terakhir antara mereka.

“Siapa sangka, dalam sekelip mata saja saya kehilangan seorang sahabat. Bukan saja kami berdua sering membuat persembahan bersama, malah kami berkongsi minat sama iaitu bermain bola sepak seperti kami lakukan hari ini,” katanya.

Shamrin meninggalkan balu, Jasrizatul Akhmar Abu Saman, 29, yang sarat mengandung anak ketiga serta dua anak iaitu, Akmal Danish, 5, dan Akmal Shamim, 1. Dia juga mempunyai anak perempuan Siti Najwa, 17, hasil perkahwinan pertama dengan Noreda Mohd Razali.

Jenazah Shamrin dikebumikan di tanah perkuburan USJ 22, Selangor, sebelum solat Jumaat hari ini.

Sebelum itu, Shamrin sempat membuat persembahan di Balai Seni Lukis Negara sempena Pelancaran Syiling P Ramlee dengan menyampaikan sebuah lagu seniman agung itu berjudul Bila Larut Malam.

Sumber : Harian Metro

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...